Asmaa HouriKonstnärlig ledning/regi/koreografi: Asmaa Houri

Regissör och skådespelare. Verksam i Marocko. Utbildad vid teaterhögskolan (ISADAC) i Rabat. Har även examen från SU Kulturvetarlinjen/teatervetenskap och masterkurs inom teatervetenskap. Har arbetat med Folkteatern i Gävle i samband med deras världsteaterprojekt under ledning av Peter Oskarsson. Arbetat med Utbildningsradion i Sverige och medverkat i filmer och TV produktioner, bland annat ”Ett öga rött”.  Har satt upp flera uppmärksammade föreställningar i Marocko genom Theatre Anfass, däribland Sarah Kanes ”4.48 psychose” och  “Dmouâ bel khol” av Issam El Yousfi.

 

 

louiseKonstnärlig ledning/regi/koreografi: Louise Kvarby

Koreograf, dansare, pedagog och filmare. Utbildad vid Balettakademin och Danshögskolan i Stockholm samt SUNY Purchase i New York. Mångåriga erfarenheter från svenskt och internationellt dansfält. Arbetade under flera år i Nicaragua. Arbetar som koreograf och dansare med gruppen Transforma samt som frilans. Tidigare konstnärlig ledare för dansinriktningen på Scengymnasiet/Stockholms stadsteater.  Arbetar sedan 2011 med Skapande skola och danspedagogisk verksamhet med Jordbro VärldsOrkester i Jordbro och Haninge. Magisterexamen från Valand, Filmiska processer 2014

 

RachidEnsemble/Komposition: Rachid Bromi

Kompositör, författare och översättare. Verksam i Marocko. Utbildad vid Conservatoire du Lycée Militaire Royal i Kenitra mellan 1982 och 1987. Huvudinstrumenten är arabisk luta och gitarr. Har sedan mitten av 80-talet turnerat flitigt som musiker i Marocko och är sedan 1995 verksam som kompositör i produktioner inom scenkonst, television och film. Sitter i det Marockanska Teaterförbundets styrelse. Är ordförande i Theatre Anfass och har även studerat internationella relationer med fokus på internationell ekonomi.

HajarEnsemble: Hajar Chargui

Skådespelare, sångare och musiker. Verksam i Marocko. Utbildad vid l’institut Supérieur d’Art Dramatique et d’Animation Culturel. Arbetar främst inom den kroppsliga/fysiska teaterns tradition med mim och clownteknik. Utövar även capoeira och är verksam som sångare och musiker. Har medverkat i ett flertal teateruppsättningar i Marocko.

Michael VinsaEnsemble/Komposition: Michael Vinsa

Kompositör och multiinstrumentalist. Arbetar deltid på Kulturhuset i Haninge och frilansar som musiker i olika konstellationer. Är en av medlemmarna i den kultförklarade gruppen Chesty Morgan. Sedan 2011 musikalisk ledare i Jordbro VärldsOrkester och bedriver communitybaserad musikpedagogisk ensembleverksamhet i Jordbro. Har arbetat på bland annat Kungliga Dramatiska Teatern och Cirkus Cirkör.

joseEnsemble: José Figueroa

Dockmakare, dockspelare, skådespelare och gatukonstnär. Utbildad vid Teatro Escuela La Matriz, Valparaiso (Chile). Även studier i matematik. Har turnerat under många år i skolor och festivaler i Latinamerica samt arbetat som regiassistent. Utöver medverkan i ensemblen arbetar José med att designa surveyundersökningar till projektets fältarbeten.

moaEnsemble: Moa Westerlund

Dansare. Utbildad vid Kungliga Svenska Balettskolan i Göteborg samt i Stockholm och på Danshögskolan i Stockholm. Frilansar sedan 2005 och har arbetat med koreografer som Sebastian Lingserius, Helena Franzen, Linda Forsman, Örjan Andersson, Björn Elisson, Virpi Pahkinen, Christina Tingskog, Åsa Unander Scharin, Helena Nilsson, Claire Parsons med flera.

jamalEnsemble: Jamal Nouman

Musiker och skådespelare. Verksam i Marocko. Utbildad vid Conservatoire de musique (Larache /Tetuan) samt vid ISADAC (Rabat) institut Supérieur de Art dramatique et d’animation culturelle / interprète. Spelar stränginstrument som gimbri, oud och gitarr. Uppträder ofta med den egna gruppen Jamal Nouman Trio och har medverkat som skådespelare i ett flertal scenkonstuppsättningar och filmer. Komponerar även film- och teatermusik.

Nina JeppssonEnsemble: Nina Jeppsson

Skådespelare, konstnär och aktivist. Utbildad vid Stockholms Dramatiska Högskola/Skådespelarprogrammet, samt litteraturvetenskap vid Södertörns Högskola. Frilansar och driver egna projekt, bland annat Jordbro Stadsteater som är en manifestation för det gemensamma och mot den kapitalistiska privatiseringspolitiken. Har arbetat på bland annat Göteborgs Stadsteater, Folkteatern i Göteborg, Estudio Teatral i Santa Clara (Cuba), Teater Tribunalen och Strindbergs Intima Teater. För närvarande även engagerad i Teater Troja/Riksteaterns ”Den svenska demokratins historia”.

Issam-El-YoussfiDramaturg: Issam El Yousfi

Lärare i dramatik och dramaturgi vid teaterhögskolan i Rabat. Verksam i Marocko. Har doktorerat i ämnet ”Art du spectacle” vid Université de Paris VIII. Har under perioder innehaft chefsposter på Teaterhögskolan (ISADAC) i Rabat. Har även ansvarat för masterkursen ”Konsten och samhället” på ISADAC. Medlem som dramatiker och dramaturg i Theatre Anfass. Har givit ut böcker inom ämnet teater/dramaturgi och film, publicerat artiklar och skrivit dramatik som vunnit flera prestigefyllda priser i Marocko.

Bodil-PDramaturg: Bodil Persson

Dramaturg, föreläsare, utbildare och projektledare, kompetensutvecklare. Sedan 35 år verksam inom scenkonstområdet som regissör, kritiker och kulturjournalist, dramaturg, koordinator och projektledare. Föreläser och undervisar på DOCH (Dans och cirkushögskolan) och på StDH (Stockholm Dramatiska högskola) i ämnen som rör kulturteori och kunskapsreflektion. Arbetar även med seminarieproduktion,  folkbildande verksamhet samt utrednings- och utvärderingsuppdrag inom scenkonst. Har tidigare arbetat med bland annat Birgitta Egerbladh och Örjan Andersson.

Sören BrunesScenograf: Sören Brunes

Scenograf. Är en av Sveriges mest välmeriterade och produktiva scenografer. Efter över 45 år i yrket har Sören Brunes arbetat på de flesta stora och små scenerna. Första uppsättningen efter åren på Pistolteatern under 60-talet var musikalen ”Hår” på Scalateatern, 1968. Gjorde också scenografin till tältprojektet ”Vi äro tusenden”, 1977.  Senast aktuell som scenograf i Stockholms Stadsteaters uppsättning Karl Gerhard, 2014. Har under alla år varvat arbetet på stora institutioner med uppdrag åt fria grupper och samverkansprojekt som Enskedespelet.

Pelle WittsäterScenograf: Pelle Wittsäter

Scenograf, snickare, konstruktör. Har samarbetat med Sören Brunes under lång tid. Tar egna scenografiuppdrag och är ofta anlitad som konstruktör och snickare. Arbetar som platsansvarig för stora projekt som Enskedespelet och har tidigare arbetat på bland annat Strindbergs Intima Teater samt med många professionella fria teatergrupper.

Christer BlumTekniker, mm: Christer Blum

Driver firma inom webb-design, ljud- och teknikuthyrning/ljudtekniker, film- och dokumentation och snickeri/tillverkning. Arbetar professionellt med ekonomi/redovisning åt företag och organisationer. Sköter även JVOs ekonomihantering. Stor erfarenhet av community-arbete.

Alice-Dufour-FeronceDokumentation: Alice Dufour-Feronce

Fotograf. Verksam i Marocko. Frilansande fotograf som följer projektet The Spirit Level On Stage vid ett antal tillfällen under repetitions- och föreställningsperioden. www.alicedufourferonce.com

ThomasDokumentation: Thomas Hultgren

Webbkommunikation, film -och fotoredigering samt hemsidedesign. Arbetar som webbansvarig på RFHL. Dokumenterar genom film delar av projektet The Spirit Level On Stage.

PipsaKostym: Pipsa Perrin Poukka

Kostymör, dansare, pedagog. Utbildad vid Balettakademin och Danshögskolan i Stockholm samt stipendiat vid The School  for new Dance Development, Amsterdam. Kurser på Konstfack och Dramatiska Institutet. Har undervisat i modern dans på StDH (DI) och varit konstnärlig ledare för Fryshuset Gymnasium, estetiska linjen. Undervisar för närvarande i modern dans, fysisk teater och scenisk produktion på Fryshusets Gymnasium. Har bedrivit tillverkning av eget klädmärke och sedan 2003 gjort kostym åt ett flertal scenkonstuppsättningar.

Göran LidbrinkProducenter/projektledning: Göran Lidbrink

Producent och verksamhetsledare/projektledare. Har arbetat med samverkansmetodik i konstnärliga communityprojekt sedan slutet av 70-talet. Arbetar även som frilansande scenkonstproducent och projektledare. Har mångåriga erfarenheter av arbete inom professionella fria teatergrupper. Masterexamen som kulturvetare/etnolog (Stockholms Universitet) samt utbildad vid Dramatiska Institutets (DI:s) masterutbildning för internationell scenkonst. Har även läst statsvetenskap vid Stockholms Universitet. Är projektledare för The Spirit Level On Stage.

sannaProducenter/projektledning: Sanna Rantamäki

Arbetar som producent i Jordbro VärldsOrkester och som frilansande producent/projektledare för diverse scenkonstprojekt och event. Är också deltidsanställd som chef och arbetsledare inom organisationen RFHL Stockholm. Fil kand som kulturekonom från Södertörns Högskola och har mångåriga erfarenheter av communitybaserade konst- och kulturprojekt.

Översättningar: Anna-Maria Hilborn

Har översatt delar av projektets texter till franska.

Översättningar: Linda-Marie Westergren

Har översatt delar av projektets texter till engelska.