RachidEnsemble/Komposition: Rachid Bromi

Kompositör, författare och översättare. Verksam i Marocko. Utbildad vid Conservatoire du Lycée Militaire Royal i Kenitra mellan 1982 och 1987. Huvudinstrumenten är arabisk luta och gitarr. Har sedan mitten av 80-talet turnerat flitigt som musiker i Marocko och är sedan 1995 verksam som kompositör i produktioner inom scenkonst, television och film. Sitter i det Marockanska Teaterförbundets styrelse. Är ordförande i Theatre Anfass och har även studerat internationella relationer med fokus på internationell ekonomi.

HajarEnsemble: Hajar Chargui

Skådespelare, sångare och musiker. Verksam i Marocko. Utbildad vid l’institut Supérieur d’Art Dramatique et d’Animation Culturel. Arbetar främst inom den kroppsliga/fysiska teaterns tradition med mim och clownteknik. Utövar även capoeira och är verksam som sångare och musiker. Har medverkat i ett flertal teateruppsättningar i Marocko.

Michael VinsaEnsemble/Komposition: Michael Vinsa

Kompositör och multiinstrumentalist. Arbetar deltid på Kulturhuset i Haninge och frilansar som musiker i olika konstellationer. Är en av medlemmarna i den kultförklarade gruppen Chesty Morgan. Sedan 2011 musikalisk ledare i Jordbro VärldsOrkester och bedriver communitybaserad musikpedagogisk ensembleverksamhet i Jordbro. Har arbetat på bland annat Kungliga Dramatiska Teatern och Cirkus Cirkör.

joseEnsemble: José Figueroa

Dockmakare, dockspelare, skådespelare och gatukonstnär. Utbildad vid Teatro Escuela La Matriz, Valparaiso (Chile). Även studier i matematik. Har turnerat under många år i skolor och festivaler i Latinamerica samt arbetat som regiassistent. Utöver medverkan i ensemblen arbetar José med att designa surveyundersökningar till projektets fältarbeten.

moaEnsemble: Moa Westerlund

Dansare. Utbildad vid Kungliga Svenska Balettskolan i Göteborg samt i Stockholm och på Danshögskolan i Stockholm. Frilansar sedan 2005 och har arbetat med koreografer som Sebastian Lingserius, Helena Franzen, Linda Forsman, Örjan Andersson, Björn Elisson, Virpi Pahkinen, Christina Tingskog, Åsa Unander Scharin, Helena Nilsson, Claire Parsons med flera.

jamalEnsemble: Jamal Nouman

Musiker och skådespelare. Verksam i Marocko. Utbildad vid Conservatoire de musique (Larache /Tetuan) samt vid ISADAC (Rabat) institut Supérieur de Art dramatique et d’animation culturelle / interprète. Spelar stränginstrument som gimbri, oud och gitarr. Uppträder ofta med den egna gruppen Jamal Nouman Trio och har medverkat som skådespelare i ett flertal scenkonstuppsättningar och filmer. Komponerar även film- och teatermusik.

Nina JeppssonEnsemble: Nina Jeppsson

Skådespelare, konstnär och aktivist. Utbildad vid Stockholms Dramatiska Högskola/Skådespelarprogrammet, samt litteraturvetenskap vid Södertörns Högskola. Frilansar och driver egna projekt, bland annat Jordbro Stadsteater som är en manifestation för det gemensamma och mot den kapitalistiska privatiseringspolitiken. Har arbetat på bland annat Göteborgs Stadsteater, Folkteatern i Göteborg, Estudio Teatral i Santa Clara (Cuba), Teater Tribunalen och Strindbergs Intima Teater. För närvarande även engagerad i Teater Troja/Riksteaterns ”Den svenska demokratins historia”.